Paklijst voor een roadtrip

Wil jij veel van een land kunnen zien? Maak dan een roadtrip! Regel je auto verhuur en trek er lekker op uit. Ga de ene dag heerlijk aan een strand liggen en bezoek de volgende dag een leuke attractie. Roadtrippen kun je zelf helemaal naar wens doen. Want vertrek je vanuit Nederland, of ga je vliegend naar de locatie? In dit artikel lees je over wat er zeker mee moet op roadtrip.

Vervoer

Hoewel je de gok kunt wagen en op locatie wel eens kunt gaan zien hoe je reis verder zal gaan, is het meer relaxt wanneer je van tevoren uitstippelt hoe je gaat reizen. Je kunt natuurlijk terplekke een oude auto kopen, maar huren is gemakkelijker. Ga je bijvoorbeeld rondreizen op Bonaire, kies dan voor auto huren bonaire. Vergeet in ieder geval niet om ook koelvloeistof, ruitenreiniger en motorolie mee te nemen. Je weet het maar nooit natuurlijk!

Je kunt ook vertrekken vanuit Nederland, bijvoorbeeld wanneer je naar Frankrijk of Spanje wilt. Ook in Nederland kun je een auto huren en daarmee de grens overgaan. Ga bijvoorbeeld een auto huren eindhoven.

Heerlijk overnachten

Je kunt slapen in hotels, maar je kunt ook een tentje meenemen en gaan kamperen. Neem dan een luchtbed, tent, slaapzak en een kussen mee. Een pyjama kan ook fijn zijn. Mocht je onverhoopt in de auto moeten slapen dan kun je dat toch doen. Neem, om ruimte te besparen, je kussen mee in een vacuümzak. Deze kun je met een pompje vacuümtrekken waardoor het kussen veel minder ruimte inneemt.

Toilettasje

Ook op vakantie wil je goed voor de dag komen. Neem daarom een borstel, shampoo, zeep en deodorant mee. Ook bijvoorbeeld scheerspullen kunnen van pas komen. Shampoo en zeep kun je in kleine flesjes verpakken of kopen Dit scheelt ruimte en gewicht, en dat is fijn wanneer je met het vliegtuig gaat.

Gekleed tegen weer en wind

’s Avonds kan het fijn zijn om nog even lekker buiten te zitten. Zorg daarom niet alleen voor zomerse kleding, maar neem ook een jasje, vestje of trui mee. Zo kun je ook wanneer het wat koeler wordt nog genieten van het buitenleven. Met wat langere kleding bescherm je jezelf ook tegen muggenbeten. Neem ook goede schoenen mee voor de actieve dagen en nette schoenen voor een restaurantbezoek. Daarnaast is het fijn om in openbare douches slippers te dragen, dus vergeet die niet wanneer je liever wat onder je voeten draagt in de douche.

EHBO-setje

Nadenken over situaties die je liever vermijdt is wel belangrijk. Een EHBO-setje meenemen kan helaas altijd van pas komen. Neem wat pleisters, een schaar, verband en paracetamol mee. Ook een tekentang kan handig zijn, wanneer je bent gebeten.

Het is niet te hopen, maar mocht je pech onderweg krijgen, is veiligheid enorm belangrijk. Zorg daarom voor een gevarendriehoek en een veiligheidshesje. Ook is een reddingsdeken handig. Niet alleen voor bij een ongeluk, maar ook om de auto koel te houden wanneer deze in de volle zon geparkeerd staat.